Norm voor gezond bewegen

Wist u dat er een richtlijn is uitgebracht waarin vernoemt staat wat de norm is voor gezond bewegen? De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen is als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En: voorkom veel stilzitten.

Nu blijkt uit het volgende krantenartikel ook nog dat een kwart van de Nederlanders tijdens deze corona pandemie gemiddeld 5,6 kg is aangekomen. De sportscholen zijn nu dicht, dit maakt het voor menigeen moeilijker om genoeg in beweging te komen wat terug te zien is op de weegschaal. Toch zijn er mogelijkheden en is thuis sporten en wandelen van groot belang om lichaam en geest gezond te houden. Het liefste zien wij jullie snel weer in de oefenzaal voor een Fysiofitness les, maar tot die tijd hou vol en probeer aan de norm van beweging te voldoen!

Reviews en ervaringen