Tinnitus

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, kan doorlopend of met vlagen aanwezig zijn. U hoort dan in 1 of beide oren een hinderlijke ruis, piep of fluittoon.

Maak een afspraak met onze craniofaciaal fysiotherapeut: zij is dé specialist in het behandelen van klachten in de hoofd-, kaak- en nekregio. Zij helpt u om grip te krijgen op uw klachten.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Tinnitus

Bij tinnitus hoort u een ruis, piep of fluittoon in de afwezigheid van omgevingsgeluid. Tinnitus komt bij 10-15% van de volwassenen voor. Ook kinderen hebben steeds vaker last van oorsuizen. Van alle patiënten ervaart 15% echt hinder van de klachten.

De precieze oorzaak van tinnitus is vaak niet te achterhalen. Mogelijke factoren die meespelen zijn: langdurige blootstelling aan lawaai, afwijking aan het gehoororgaan, storingen in de kaak- en/of nekregio, hoge spierspanning in nek-, schouder- en hoofdregio of medicatie.

Stressfactoren, vermoeidheid, depressie, angstgevoelens en cafeïne kunnen de klachten versterken.

Symptomen bij tinnitus zijn:

  • Piep in oren;
  • Gehoorverlies

Onze craniofaciaal therapeut start met een intake en uitgebreid lichamelijk onderzoek. Hierbij brengt zij bijvoorbeeld uw werk, dagelijkse activiteiten en beweeglijkheid in de nek/kaak/schouderregio in kaart. Zo probeert zij te achterhalen wat het oorsuizen triggert.

Daarna stelt de therapeut een persoonlijk behandelplan op en gaat zij samen met u aan de slag om grip te krijgen op de klachten.

Zodra uw craniofaciaal therapeut een goed beeld heeft van de factoren die de klachten uitlokken, kan zij deze gericht behandelen. Zo past zij bijvoorbeeld mobilisaties toe in de nek- en/of kaakregio. Ook het laten ontspannen van de betrokken spieren kan een onderdeel van de behandeling zijn.

Daarnaast ontdekt u wat de mogelijke triggers zijn van uw klachtenbeeld. Samen met uw therapeut probeert u deze te beïnvloeden via oefentherapie. De oefeningen voert u ook thuis uit om zelf het bereikte effect te behouden en verbeteren.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt uw fysiotherapeutische behandeling volledig vergoed. Als u niet verzekerd bent, komen de voor eigen rekening. U kunt zonder verwijzing bij ons terecht.

Onze craniofaciaal therapeut heeft zich volledig toegelegd op het behandelen van spieren, gewrichten en zenuwen in het hoofd, aangezicht en kauwstelsel.

Zij is dé specialist in het behandelen van (complexe) kaak- en aangezichtsaandoeningen. Als het nodig is voor uw herstel bundelt zij haar kennis met andere specialisten in onze praktijk. Zo kunt u onder 1 dak terecht voor bijvoorbeeld fysiotherapie voor ouderen of dry needling.

Onze craniofaciaal fysiotherapeut is manueel therapeut en heeft een extra specialisatie gevolgd in kaak- en aangezichtsfysiotherapie. Ook is zij aangesloten bij brancheorganisatie Crafta. Doorlopend volgt onze craniofaciaal fysiotherapeut bijscholing: u bent dus verzekerd van uitstekende zorg!

Tinnitus behandelingen

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

  • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
  • Specialistische therapieën
  • Innovatieve behandelmethodes
  • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
  • Modern sportcentrum
  • Prettige, open sfeer
  • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten