Peesverkalking in de schouder

Peesverkalking uit zich door pijn in de schouder en/of bovenarm. Deze pijn is met name aanwezig bij het tillen en bovenhandse activiteiten. Ook kan het zijn dat u een specifieke beweging moet maken bij het optillen van uw arm om pijn te vermijden. Mogelijk heeft u ook ’s nachts pijn bij het liggen op uw schouder.

De aanleiding voor kalkvorming is niet altijd duidelijk. Onze schoudertherapeut onderzoekt nauwkeurig waar uw klachten vandaan komen of deze worden veroorzaakt door een peesontsteking of verkalking.

Blijf niet langer doorlopen met pijn of een bewegingsbeperking in uw schouder: onze fysiotherapeuten helpen u zo goed mogelijk van uw klachten af.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Peesverkalking in de schouder

Door langdurige overbelasting kan uw schouderpees overbelast of geblesseerd raken. Het lichaam zet als reactie hierop kalk af op of in de pees. Dit noemen we ook wel calcificatie of tendinitis calcarea. Ook kan kalkvorming spontaan en zonder duidelijke oorzaak ontstaan.

Herstel kan vaak lang duren, soms zelfs meerdere jaren. De gevormde verkalkingen kunnen langzaam vanzelf weer verdwijnen. Wilt u actief de verkalkingen laten aanpakken? Onze schouderspecialist helpt u graag.

Het gevolg van peesverkalking is dat u pijn heeft bij bepaalde schouderbewegingen. Ook neemt de beweeglijkheid van de schouder af en kunt u een stijve schouder krijgen. Verder vermindert de kracht van de schouderspieren.

Met name het heffen en draaien van de arm is pijnlijk en beperkt, ook wel schouder impingement genoemd. Reden voor deze pijn is dat verdikte pees in conflict komt met het schouderdak bij het heffen en draaien van de arm. Naast bewegingsgerelateerde klachten kunt u ook last hebben van nachtelijke pijn. Deze pijn zit meestal aan de voor- en/of zijkant van de schouder.

In onze praktijk werken een aantal gespecialiseerde schoudertherapeuten. Samen met u brengt onze schoudertherapeut uw klachten in kaart. Hij bekijkt waar de pijn vandaan komt, welke bewegingen beperkt zijn en hoe krachtig uw spieren zijn.

Aanvullend kan de schoudertherapeut via een echo de mate van verkalking in beeld brengen. Erna maakt uw therapeut een persoonlijk behandelplan, passend bij uw klachten.

Voor een goed herstel schrijft uw fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan. Naast het verminderen van pijn is er hierin aandacht voor de beweeglijkheid van uw schouder. Dit geldt eveneens voor de conditie van uw spieren. Al deze aspecten analyseert uw schoudertherapeut en pakt hij samen met u op. Dit doet u onder begeleiding in de praktijk en zelf thuis met een specifiek oefenprogramma.

Uw schouderklacht pakken we in specifieke volgorde aan:

  1. Eerst pijnvermindering realiseren, bijvoorbeeld via shockwave therapie;
  2. De beweeglijkheid vergroten via fysiotherapie en/of manuele therapie;
  3. Krachtopbouw door oefentherapie in onze trainingszaal en thuis.

In sommige gevallen blijven de (verminderde) klachten aanwezig. Dan overleggen we met u en uw huisarts over een verwijzing naar de orthopeed.

Naast een behandelplan voor uw revalidatie hebben wij ook een speciaal beweegprogramma voor schouderklachten. Wilt u meer kracht opbouwen en pijnklachten verminderen? Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze schouderspecialisten.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt uw fysiotherapeutische behandeling volledig vergoed. Als u niet verzekerd bent, komen de kosten voor eigen rekening. U kunt zonder verwijzing bij ons terecht.

In ons team werken ervaren schouderspecialisten die u graag helpen. Onze therapeuten zijn, door jaarlijkse studie en scholing, op de hoogte van moderne behandeltechnieken. Daarnaast beschikt onze praktijk over echografie en shockwave apparatuur. Deze zetten wij regelmatig in bij schouderklachten als onderdeel van uw herstel, eventueel aangevuld met manuele therapie.

Verder werkt u – onder begeleiding van de schoudertherapeut – in ons moderne sportcentrum aan het versterken van uw schouderspieren.

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

  • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
  • Specialistische therapieën
  • Innovatieve behandelmethodes
  • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
  • Modern sportcentrum
  • Prettige, open sfeer
  • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten