Leefstijl

Slimmer naar een gezonde Leefstijl?

2 jarig programma – Coaching door Diëtist – Fysiotherapeut – Buurtsportcoach en Leefstijlcoach

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Een begeleidingsteam ondersteunt u bij het aanpassen van uw voedingspatroon en beweegpatroon. Dit begeleidingsteam bestaat uit een diëtist, een fysiotherapeut, een buurtsportcoach en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep.

Meer informatie en aanmelden

Wie kan er meedoen (criteria)?

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand gemotiveerd is én in staat is een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig.

Dit programma is nieuw in Noord Limburg en wordt momenteel in Belfeld uitgevoerd, vandaar dat u enkel kunt deelnemen als u een huisarts in Belfeld heeft, die voor u een doorverwijzing kan regelen.

Meer informatie en aanmelden

Deelnemen gaat als volgt:

  • Meld u aan bij uw huisarts ( https://www.belfeldsehuisartsen.nl/). Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te kunnen nemen.
  • U wordt benaderd en uitgebreid geïnformeerd, waarna u besluit om wel of niet mee te doen.
  • Besluit u deel te nemen dan meld u zich aan via de aanmeldknop op deze pagina. Wij nemen vervolgens contact met u op om een intakegesprek in te plannen. Hierbij is EERST een verwijzing van de huisarts nodig.

Wat houdt deelnemen in?

U krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut, een leefstijlcoach en een buurtsportcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het SLIMMER programma worden (indien u voldoet aan de criteria) geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

Meer informatie en aanmelden

De diëtist:

U bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten. Daarnaast zal er 1 groepsbijeenkomst worden georganiseerd rondom het thema gezonde voeding.

De fysiotherapeut:

U volgt een wekelijkse bijeenkomst gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.

Na zes maanden maakt u kennis met de buurtsportcoach in de gemeente. De buurtsportcoach begeleidt u naar het vinden van een voor u passende beweegactiviteiten in de buurt.

De leefstijlcoach:

Om u te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten is er een eerste individueel coachgesprek in maand 7. Daarnaast zijn er twee groepsbijeenkomsten: in maand 9 en maand 12.

In het tweede jaar zijn er vervolgens 4 individuele coachgesprekken.

Meer informatie en aanmelden

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

  • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
  • Specialistische therapieën
  • Innovatieve behandelmethodes
  • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
  • Modern sportcentrum
  • Prettige, open sfeer
  • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten