Bedrijfsfysiotherapie

Als werkgever wilt u natuurlijk dat uw werknemer lekker in zijn vel zit, zowel fysiek als mentaal. Gezonde en gemotiveerde werknemers creëren een fijne werksfeer en zorgen voor mooie bedrijfsresultaten.

Toch kunnen werknemers fysieke klachten ontwikkelen op de werkplek of in hun privé-omgeving en hierdoor zelfs (gedeeltelijk) uitvallen. Werkgerelateerde klachten hebben een nadelig effect op het welbevinden van de werknemer zelf. Daarnaast resulteert dit in financiële risico’s voor de werkgever. Via bedrijfsfysiotherapie helpen onze fysiotherapeuten om de werknemer op een verantwoorde manier te herstellen. Ook geeft hij advies om werkgerelateerde klachten te voorkomen.

Fysieke klachten zo goed mogelijk herstellen of voorkomen? Maak een afspraak bij een van onze bedrijfsfysiotherapeuten. Samen werken we aan optimale vitaliteit van uw medewerker.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Bedrijfsfysiotherapie

Om ziekteverzuim zo kort mogelijk te laten duren, behandelt en begeleidt de bedrijfsfysiotherapeut uw werknemer. De begeleiding en behandeling kan op de werkplek en/of in ons sportcentrum plaatsvinden. Afhankelijk van de aard en de duur klacht stellen wij hiervoor een behandelplan op. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van manuele therapie en oefentherapie. Of dry needling om aangespannen nekspieren los te krijgen en aanvullend houdingsadvies.

Wat de klacht ook is, ons doel is om werknemers op een verantwoorde manier weer snel terug te laten keren in het arbeidsproces.

Ook binnen bedrijfsfysiotherapie is voorkomen beter dan genezen. Daarom kan uw medewerker bij ons eveneens terecht voor preventie-advies op de (thuis)werkplek. Via adviezen in houding, afwisseling in werkzaamheden en pauzes vermindert de kans op klachten. Hiermee daalt ook het risico op uitval en blijven de financiële risico’s voor de werkgever beperkt.

Werkplek gerelateerde klachten waarbij wij uw werknemer kunnen behandelen en begeleiden, zijn onder meer:

 • Nek- en schouderklachten
 • Klachten aan de arm of elleboog
 • Lage rugklachten
 • KANS (klachten aan nek, schouder en schouder), voorheen RSI genoemd.

Startpunt van de behandeling is de intake, waarin de medewerker zijn klachten en specifieke wensen bespreekt met een van onze bedrijfsfysiotherapeuten. Tevens voert de fysiotherapeut een onderzoek uit naar de klachten en mogelijke oorzaken en stelt hij het behandelplan vast.

Onderdelen van het behandelplan kunnen zijn:

 • Werkplekonderzoek en trainingen. Werknemers ontdekken hoe zij het beste kunnen werken via onze Til- en Werktechniek training. Voor kantoormedewerkers bieden wij de training Beeldschermwerk;
 • Specifieke kracht- en werktechniektrainingen in ons sportcentrum;
 • Adviezen over werkduur en -belasting. Tijdig pauzes nemen en hoe dit proactief te doen.

Is uw medewerker (deels) uit de running door een blessure of werkgerelateerde klacht? Wilt u ervoor zorgen dat uw medewerker weer snel en verantwoord aan de slag kan?

Via Fysio Direct Zakelijk kunnen lokale ondernemers medewerkers met werkgerelateerde klachten naar onze praktijk verwijzen. Wij zorgen ervoor dat uw medewerker binnen 2 werkdagen een eerste afspraak heeft met een van onze bedrijfsfysiotherapeuten. Zo start het herstel zo snel mogelijk!

Uitval door werkgerelateerde klachten of klachten die zich langzaam ontwikkelen op de werkplek? Samen met u kijken we hoe we de risico’s kunnen beperken.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We luisteren graag naar uw wensen en denken in oplossingen!

Werken aan een sterke rug of een goede houding?

In ons gloednieuwe sportcentrum werkt uw medewerker gericht aan zijn conditie en kracht.

Zo blijft hij fit en voorkomt hij blessures en klachten.

Onze specialisten

Jits Jansen

Samen met u zet ik mij in om maximale gezondheid te bereiken. Specialisatie in manuele therapie en schouderproblematiek.

Lees meer

Fieke Jansen-Gommers

Bewegen en een goede houding staan altijd centraal in mijn aanpak. Specialisatie in oedeemtherapie en littekentherapie

Lees meer

Janneke Melssen

Een goede houding werkt in positieve zin voor u! Naast oefentherapeut Cesar gespecialiseerd in long,- ademhalings- en slaapoefentherapie.

Lees meer

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

 • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
 • Specialistische therapieën
 • Innovatieve behandelmethodes
 • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
 • Modern sportcentrum
 • Prettige, open sfeer
 • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten