Bekken- en bekkenbodemtherapie

In het bekken en de bekkenbodem komen veel spieren samen. Deze spieren hebben een belangrijke functie in het dragen van de organen. Als de spieren zich niet goed aanspannen en ontspannen kunnen allerlei klachten ontstaan, zoals ongewild urineverlies, verzakking en lage rugklachten. Ook tijdens een zwangerschap kunnen pijnklachten ontstaan in het bekken. Het is hierbij belangrijk dat u tijdig actie onderneemt om erger te voorkomen.

Via bekkenfysiotherapie traint u het aan- en ontspannen van de spieren op een natuurlijke manier. Hierdoor nemen klachten af en bent u zelf meer in de regie. Bekken- en bekkenbodemtherapie is geschikt voor vrouwen, mannen en kinderen.

Loop niet langer door met pijn of andere bekkenbodem gerelateerde klachten, maar maak een afspraak. Onze fysiotherapeuten helpen u zo goed mogelijk bij het verminderen of verhelpen van uw klachten.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Bekken- en bekkenbodemtherapie

Onze bekkenbodemspecialisten behandelen u bij klachten die ontstaan door een verminderde spierfunctie in de lage rug en bekkenbodem. In dit gebied komen veel kwetsbare elementen samen: de gewrichten met bijbehorende kapsels, banden, spieren en zenuwen.

Zwanger? Tijdens de zwangerschap en na de bevalling kunnen eveneens pijnklachten in de lage rug – met uitstraling naar de benen – en rondom het bekken ontstaan. Vroegtijdig herkennen en passend handelen is van groot belang om pijnklachten zoveel mogelijk te beperken. Wilt u klachten voorkomen tijdens uw zwangerschap en snel herstellen na de bevalling, volg dan het speciale ZwangerFit® programma in ons sportcentrum.

Indicaties voor bekkentherapie:

 • Pijnklachten in de lage rug en/of bekkenregio met of zonder uitstraling naar de benen
 • Zwangerschap gerelateerde lage rug- en/of bekkenpijn

Indicaties voor bekkenbodemtherapie:

 • Ongewild verlies van urine en/of ontlasting
 • Verzakkingsklachten van blaas, baarmoeder of darmen
 • Pijnklachten bekkenbodemregio
 • Preoperatieve therapie voorafgaand aan gynaecologische- of urologische operatie

Tijdens het 1e consult brengt een van onze bekkentherapeuten uw klacht goed in kaart om vervolgens een adequaat behandelplan op te stellen. Dit wordt uitvoerig met u besproken. In veel gevallen bestaat de behandeling grotendeels uit oefentherapie.

Het behandelplan is maatwerk. Als u baat heeft bij aanvullende therapie, zoals manuele therapie voor lage rugklachten of ademhalingstherapie voor ontspanning, dan verwijst de bekkentherapeut door naar een therapeut binnen de praktijk. Via Pilates of ZwangerFit® in ons sportcentrum blijft u fit en voorkomt u klachten. Samen werken wij aan uw gezondheid!

Overigens vinden sommige cliënten het bespreken en laten behandelen van klachten in het bekkenbodemgebied wat gênant of raar. Wij stellen u graag op uw gemak: uw therapeut ziet deze klachten dagelijks, is gespecialiseerd op dit terrein en helpt u bij het verminderen of verhelpen van uw klacht.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt bekken- en bekkenbodemtherapie volledig vergoed. Als u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, komen de kosten voor eigen rekening. U kunt zonder verwijzing bij ons terecht.

Binnen onze praktijk zijn verschillende fysiotherapeuten werkzaam die hun krachten bundelen voor optimale zorg. Zo kunt u onder 1 dak terecht voor bijvoorbeeld ademhalingstherapie, bekkentherapie, manuele therapie en ZwangerFit Uw zorg is altijd goed en snel georganiseerd!

De bekkenbodemtherapeut heeft een opleiding gevolgd tot specialist in haar vakgebied. Jaarlijks volgt zij bijscholing. Zo bent u zeker van uitstekende bekkenzorg!

Onze specialisten

Susan Diebels

Elke cliënt met zijn specifieke klacht zie ik als individu. Specialisatie in het behandelen de nek-, hoofd- en kaakregio (craniofaciaal therapeut) en het bekken.

Lees meer

Janneke Melssen

Een goede houding werkt in positieve zin voor u! Naast oefentherapeut Cesar gespecialiseerd in long,- ademhalings- en slaapoefentherapie.

Lees meer

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

 • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
 • Specialistische therapieën
 • Innovatieve behandelmethodes
 • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
 • Modern sportcentrum
 • Prettige, open sfeer
 • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten