Manuele therapie

Merkt u dat u minder bewegingsvrijheid heeft in een of meer gewrichten? Of heeft u last van hoofdpijn of uitstralingspijn in uw arm of been? Als u een arm, been, knie of uw nek niet goed kunt bewegen, kunnen klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan.

De manueel therapeut is specialist in de gewrichten van het bewegingsapparaat en de wervelkolom. Via mobilisaties en manipulaties krijgt u meer bewegingsvrijheid, terwijl de pijn afneemt. Aanvullend traint u de spieren – thuis en eventueel in ons sportcentrum – om de verbeterde situatie zoveel mogelijk vast te houden.

Loop niet langer door met pijn of een bewegingsbeperking, maar maak een afspraak. Onze manueel therapeuten helpen u zo goed mogelijk bij het verminderen of verhelpen van uw klachten.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Manuele therapie

Een beperkte bewegingsvrijheid aan uw gewrichten heeft ook een negatieve invloed op de omringende kapsels, banden, spieren en zenuwen. Door een bepaalde houding aan te nemen of specifieke bewegingen te ontwijken ontstaan namelijk meer klachten. Daarnaast kunt u uitstralingspijn voelen naar andere delen in het lichaam, bijvoorbeeld vanuit de lage rug naar het been of vanuit de nek naar de arm.

Via manuele therapie krijgt u meer bewegingsvrijheid in het gewricht en nemen de klachten af.

Over het algemeen past manuele therapie bij bewegings- en pijnklachten aan de wervelkolom en armen of benen.

Klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn onder meer:

 • Hoofdpijn en nekpijn;
 • Nek-/schouderklachten met of zonder uitstraling in de arm;
 • Klachten in de borstwervelkolom met of zonder uitstraling naar de borst of tussen de ribben;
 • Lage rugklachten met of zonder uitstraling naar de benen;
 • Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door bewegingen van de nek;
 • Heupklachten.

De oorzaak van het ontstaan van de klacht of bewegingsstoornis is vaak onbekend. Klachten kunnen ontstaan door een verkeerde beweging of korte- en langdurige overbelasting.

Tijdens de intake bespreekt u uw klachten met onze manueel therapeut. Aanvullend voert hij een manueel therapeutisch onderzoek uit om te beoordelen welke gewrichten, kapsel/banden, spieren en zenuwen betrokken zijn bij uw klacht. Daarna stelt de manueel therapeut een maatwerk behandelplan op en bespreekt deze met u. Vooraf weet u duidelijk waar u aan toe bent.

Tijdens het behandelen past de manueel therapeut gewrichtsmobilisaties en manipulaties toe. Manipulatie is een techniek waarbij een ‘knappend’ ofwel ‘krakend’ geluid te horen is, ook wel ‘kraken’ genoemd. Dit is een veilige en pijnloze methode om de beweeglijkheid van de gewrichten te vergroten.

Tijdens en na de behandeling krijgt u gerichte oefeningen om thuis of in ons sportcentrum uit te voeren. Hiermee houdt u de conditie en kracht van spieren en pezen op peil en kunt u nieuwe klachten zoveel mogelijk voorkomen.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt manuele therapie volledig vergoed. Als u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, komen de kosten voor eigen rekening. U kunt zonder verwijzing bij ons terecht.

Onze manueel therapeuten hebben een masteropleiding gevolgd en zijn specialist in het behandelen van (complexe) aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Hierdoor beschikt hij over de kennis en vaardigheden om gewrichtsstoornissen grondig te onderzoeken en te behandelen volgens de nieuwste inzichten.

Verder zijn binnen onze praktijk verschillende fysiotherapeuten werkzaam die hun krachten bundelen voor optimale zorg. Zo kunt u onder 1 dak terecht voor bijvoorbeeld longrevalidatie/COPD, bekkenbodemtherapie, COVID-19 revalidatie, ademhalingstherapie, etalagebenen, sportfysiotherapie en eventueel geriatrie. Rug-, schouder- of knieklachten? Volg dan een van onze speciale beweegprogramma’s. Uw zorg is altijd goed en snel georganiseerd!

De manueel therapeuten van Fysiocentrum Beweeg zijn geregistreerd bij de NVMT. Zij volgen jaarlijks de verplichte bij- en nascholing in manuele therapie. U bent hiermee zeker van actuele kennis en uitstekende zorg.

Onze specialisten

Jits Jansen

Samen met u zet ik mij in om maximale gezondheid te bereiken. Specialisatie in manuele therapie en schouderproblematiek.

Lees meer

Michel Evers

Op basis van een heldere diagnose werk ik met u samen om klachten te verhelpen. Specialisatie in echografie en manuele therapie.

Lees meer

Susan Diebels

Elke cliënt met zijn specifieke klacht zie ik als individu. Specialisatie in het behandelen de nek-, hoofd- en kaakregio (craniofaciaal therapeut) en het bekken.

Lees meer

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

 • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
 • Specialistische therapieën
 • Innovatieve behandelmethodes
 • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
 • Modern sportcentrum
 • Prettige, open sfeer
 • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten