Postoperatieve revalidatie

Ondergaat u binnenkort een operatie of herstelt u van een operatie? Door onze specialiseerde fysiotherapeuten in te schakelen, herstelt u sneller en beter. U merkt dat de beweeglijkheid van gewrichten verbetert en dat de pijn vermindert. Ook begeleiden onze fysiotherapeuten u bij het opnieuw vertrouwen krijgen in uw lichaam en het dagelijks bewegen.

Bent u enthousiast amateur of topsporter? Afhankelijk van uw wensen schakelen wij ook de sportfysiotherapeut in, zodat u uw favoriete sport weer snel – en verantwoord – kunt oppakken.

Verantwoord en snel aan de slag met uw herstel? Maak een afspraak: onze fysiotherapeuten helpen u zo goed mogelijk bij uw revalidatie.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Postoperatieve revalidatie

Na een operatie aan (sport) letsel of het plaatsen van een nieuwe knie, schouder of heup volgt een revalidatieproces waarbij uw fysiotherapeut een grote rol speelt in uw herstel. Het doel van de revalidatie is het verminderen van de pijnklachten, verbeteren van de beweeglijkheid en optimaliseren van de spierkracht van de aangedane gebieden. Uw herstel verloopt hierdoor extra effectief!

Postoperatieve revalidatie volgt bijvoorbeeld na een:

 • Totale heup prothese
 • Totale knie prothese
 • Schouder prothese
 • Operatie als gevolg van (sport) letsel, zoals kruisbanden/ meniscus/ spieren- en bandenletsel

Tijdens de intake bespreekt u met een van onze fysiotherapeuten wat uw klachten voor de operatie waren, welke operatie er uitgevoerd is en wat u graag wil bereiken na de operatie.

Nadat uw doelen in kaart zijn gebracht voert uw fysiotherapeut een onderzoek uit en stelt hij een  behandelplan op. Na een operatie start u zo snel mogelijk met fysiotherapie om de mobiliteit en stabiliteit van geopereerde gebied te optimaliseren, dit gebeurt meestal met een persoonlijk oefenschema.

Oefenen doet u onder begeleiding van de therapeut in onze moderne sportzaal en zo mogelijk thuis. Wilt u na het revalidatietraject uw conditie en kracht op peil houden, dan kunt u binnen ons sportcentrum zelfstandig of in groepsverband sporten.

Is er aanvullende therapie nodig, zoals littekentherapie, sportfysiotherapie of manuele therapie, dan kunt u hiervoor ook binnen onze praktijk terecht.

Na de operatie ontvangt u een verwijzing van de orthopeed die u meeneemt naar de behandelend fysiotherapeut.

Om in aanmerking te komen voor een chronische machtiging voor één jaar, moeten er eerst 20 behandelingen vergoed worden uit uw aanvullende verzekering, danwel deels door uzelf betaald worden. Dit is afhankelijk van de aanvullende verzekering die u heeft afgesloten. Na de 20e behandeling wordt uw revalidatie uit de basisverzekering vergoed tot 1 jaar na operatiedatum.

Alle fysiotherapeuten van Fysiocentrum Beweeg zijn gekwalificeerd om postoperatieve revalidatie uit te voeren. Via beroepsorganisatie het KNGF zijn er richtlijnen opgesteld om de revalidatie in goede banen te leiden. Als het nodig is, stemmen wij af met de behandelend orthopeed, zodat u zeker bent van de beste zorg.

Verder zijn binnen onze praktijk verschillende fysiotherapeuten werkzaam die hun krachten bundelen voor optimale zorg. Zo kunt u onder 1 dak terecht voor bijvoorbeeld postoperatieve revalidatie, sportfysiotherapie, manuele therapie en littekentherapie. Uw zorg is altijd goed en snel georganiseerd!

Uw conditie, kracht en stabiliteit op peil houden na uw revalidatie? Kom naar ons sportcentrum voor Fysio Fitness of Pilates.

Onze specialisten

Ellen Polmans

Uw dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk uitvoeren ondanks uw leeftijd of aandoening. Specialisatie in geriatrie, Parkinson en oedeemtherapie.

Lees meer

Fieke Jansen-Gommers

Bewegen en een goede houding staan altijd centraal in mijn aanpak. Specialisatie in oedeemtherapie en littekentherapie

Lees meer

Ingrid Geurts

Vanuit het concept positieve gezondheid staat u centraal. Specialist in oncologische fysiotherapie.

Lees meer

Janneke Melssen

Een goede houding werkt in positieve zin voor u! Naast oefentherapeut Cesar gespecialiseerd in long,- ademhalings- en slaapoefentherapie.

Lees meer

Jits Jansen

Samen met u zet ik mij in om maximale gezondheid te bereiken. Specialisatie in manuele therapie en schouderproblematiek.

Lees meer

Sildra Zwambag

Uw klacht benader ik vanuit een brede visie. Specialisatie in longaandoeningen, zoals COPD en revalidatie na COVID-19.

Lees meer

Sanne Janssen-van der Wal

Wederzijds vertrouwen, luisteren en prettig samenwerken staan centraal in mijn aanpak. Specialisatie in shockwave therapie

Lees meer

Nyree Nacken

In mijn werk komen fysiotherapie en bewegen 100% samen via Fysio Fitness-, Perfect Pilates®- en ZwangerFit®.

Lees meer

Michel Evers

Op basis van een heldere diagnose werk ik met u samen om klachten te verhelpen. Specialisatie in echografie en manuele therapie.

Lees meer

Susan Diebels

Elke cliënt met zijn specifieke klacht zie ik als individu. Specialisatie in het behandelen de nek-, hoofd- en kaakregio (craniofaciaal therapeut) en het bekken.

Lees meer

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

 • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
 • Specialistische therapieën
 • Innovatieve behandelmethodes
 • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
 • Modern sportcentrum
 • Prettige, open sfeer
 • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten