Revalidatie na COVID-19/Corona

Herstel na een besmetting met COVID-19 verloopt voor iedereen anders. Veel voorkomende klachten zijn: conditievermindering, krachtsverlies, vermindering longfunctie en vermoeidheid.

Schakelt ons in bij uw herstel, dan brengt onze fysiotherapeut in kaart op welke terreinen u specifieke zorg en aandacht kunt gebruiken. Daarna werken we samen met u aan het verbeteren van uw conditie en vitaliteit.

Herstelt u van COVID-19 en wilt u professionele ondersteuning bij uw herstel? Maak snel een afspraak: onze fysiotherapeuten helpen u zo goed mogelijk bij het verminderen of verhelpen van uw klachten.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Revalidatie na COVID-19/Corona

Na het doormaken van het coronavirus houden veel mensen blijvende klachten. Vooral de longen kunnen flink aangedaan zijn. Dit uit zich in een breed scala aan fysieke klachten, zoals kortademigheid, vermoeidheid, krachtsverlies en conditievermindering.

Met fysiotherapie geeft u uw herstel een extra impuls. Stapsgewijs bouwt u aan uw conditie en kracht. Ook pakt u hiermee zelf meer de regie over uw herstel. Het leren omgaan met vermoeidheidsklachten en het vinden van een nieuwe balans is hierbij een belangrijk aandachtspunt.

Corona geeft veel restklachten zoals longproblemen, vermoeidheid, gewricht- en spierklachten, verlies van conditie, kracht en psychische- en cognitieve problemen.

Juist omdat wij u vanuit vele specialismen kunnen begeleiden en behandelen nodigen wij u graag uit voor een consult. Na de intake en het fysiotherapeutisch onderzoek stelt uw fysiotherapeut een maatwerk revalidatietraject op. Dit plan bestaat uit meerdere disciplines binnen onze praktijk, zoals  longrevalidatie, ademhalingstherapie, sport en leefstijlbegeleiding. Bent u al wat ouder? Dan kunt u ook bij ons terecht voor specialistische zorg.

Samen werken we aan het verbeteren van uw conditie, kracht en welzijn – op een ontspannen en deskundige manier.

Tijdens de intake meten we uw kracht en conditie. Ook bespreken we het verloop van de ziekte, waar u in de dagelijkse praktijk last van heeft en wat u wel of nog niet aan revalidatie heeft gedaan.

Het revalidatieprogramma stemmen wij af op uw klachten en persoonlijke wensen. Tijdens het traject evalueren wij de startmetingen regelmatig.

Het maatwerkplan bestaat uit een of meerdere onderdelen:

 • Kracht en conditietraining in ons sportcentrum;
 • Ademhalingstraining: technieken om slijm op te hoesten;
 • Ademhalingsadviezen tijdens het trainen;
 • Opbouwschema om verantwoord en zo fit mogelijk terug te keren naar uw werkzaamheden;
 • Fysiotherapeutische behandeling van pijnklachten, stijve spieren of gewrichten;
 • Informatie over herstel belemmerende of bevorderende factoren zoals hersteltijd, slaap en voeding;
 • Pilates voor het opbouwen van kracht, lenigheid en stabiliteit;
 • Schema’s voor buitentraining;
 • Bellen, videobellen, trainingsoefeningen voor thuis;
 • Nazorg om ook na uw revalidatie fit en gezond te blijven!

We kunnen ons goed voorstellen dat ook uw partner, familieleden of vrienden in deze tijd extra belast zijn. Ook voor hen staan wij natuurlijk klaar. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om samen te revalideren en aan te sterken, wat het trainen niet alleen leuker, maar ook effectiever maakt.

COVID-19 revalidatie wordt vergoed vanuit het basispakket voor een duur van een half jaar, oftewel 50 behandelingen. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Let op: de verwijzing moet binnen 4 maanden na de acute fase van de aandoening zijn gegeven.

Binnen onze praktijk kunt u onder 1 dak terecht voor bijvoorbeeld longrevalidatie, ademhalingstherapie, manuele therapie, sport en eventueel geriatrie. Uw zorg is altijd goed en snel georganiseerd!

Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet. Door de combinatie van longspecialisten, geriatrisch fysiotherapeuten en fysiotherapeuten die zich richten op leefstijl en sport bent u zeker van uitstekende zorg.

Onze specialisten

Nyree Nacken

In mijn werk komen fysiotherapie en bewegen 100% samen via Fysio Fitness-, Perfect Pilates®- en ZwangerFit®.

Lees meer

Sildra Zwambag

Uw klacht benader ik vanuit een brede visie. Specialisatie in longaandoeningen, zoals COPD en revalidatie na COVID-19.

Lees meer

Janneke Melssen

Een goede houding werkt in positieve zin voor u! Naast oefentherapeut Cesar gespecialiseerd in long,- ademhalings- en slaapoefentherapie.

Lees meer

Sanne Janssen-van der Wal

Wederzijds vertrouwen, luisteren en prettig samenwerken staan centraal in mijn aanpak. Specialisatie in shockwave therapie

Lees meer

Ingrid Geurts

Vanuit het concept positieve gezondheid staat u centraal. Specialist in oncologische fysiotherapie.

Lees meer

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

 • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
 • Specialistische therapieën
 • Innovatieve behandelmethodes
 • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
 • Modern sportcentrum
 • Prettige, open sfeer
 • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten