Sportfysiotherapie

Niets vervelender dan (tijdelijk) niet kunnen sporten. Als topsporter maar ook als amateursporter wilt u na een operatie, blessure of bij pijnklachten zo snel mogelijk weer uw normale sportritme oppakken. Maar wat is verstandig en haalbaar?

Onze sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van acute en chronische problemen aan het bewegingsapparaat. Ook begeleidt hij u om verantwoord te revalideren na een operatie. Hij helpt u snel om een goede terugkeer naar uw sport te maken.

Een acute of chronische sportblessure? Wilt u sportspecifieke begeleiding? Maak een afspraak: onze sportfysiotherapeuten helpen u zo goed mogelijk om klachten te verminderen of te voorkomen.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Sportfysiotherapie

Bij acute of chronische sportblessures is het belangrijk dat u professionele behandeling en begeleiding krijgt. Zodat u verantwoord en snel kunt terugkeren naar uw sport en werk. De therapie bestaat vaak uit het opbouwen van conditie en kracht via oefentherapie.

Indien nodig krijgt u aanvullende therapie, zoals manuele therapie, shockwave therapie, dry needling of medical taping. U krijgt het behandelplan dat specifiek bij u, uw klachten en/of postoperatieve revalidatie past.

Ook vervult sportfysiotherapie een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies over sport, voor beginnend sporter, fanatiek hobbysporter tot topsporter.

Acute klachten die de sportfysiotherapeut veel ziet zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Heeft u chronische klachten, zoals hielpijn, last van pijn in de lage onderrug of een langdurige achillespeesblessure, ook dan kan de sportfysiotherapeut meerwaarde bieden.

Herstelt u van bijvoorbeeld een knie- of enkeloperatie, dan helpt de sportfysiotherapeut u terugkeren naar het oude sportniveau – en soms zelfs naar een hoger niveau dan voor de operatie.

Daarnaast richt sportfysiotherapie zich op het trainen van de lichaamsdelen die nog wel goed belastbaar zijn.

Uw behandeling begint bij de intake en het fysiotherapeutisch onderzoek. Eventueel verwijst uw sportfysiotherapeut u intern door voor een echo. Afhankelijk van uw hulpvraag stelt de sportfysiotherapeut het behandelplan en/of revalidatieschema op. Via gerichte oefeningen en training zorgt de sportfysiotherapeut ervoor dat uw blessure verdwijnt. Ook helpen de trainingen en adviezen u bij het zoveel mogelijk voorkomen van nieuwe blessures. Verder bouwt u weer vertrouwen op in de belastbaarheid van uw lichaam.

Uw behandelplan bestaat uit een of meerdere behandelvormen, zoals:

Bent u aanvullend verzekerd, dan worden de kosten van de screening, het onderzoek en eventuele vervolgbehandelingen vergoed. Bij kinderen tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Bent u niet verzekerd, dan ontvangt u een nota die u zelf dient te voldoen.

Binnen onze praktijk zijn verschillende fysiotherapeuten werkzaam die hun krachten bundelen voor optimale zorg. Zo kunt u onder 1 dak terecht voor bijvoorbeeld sportfysiotherapie, manuele therapie, postoperatieve therapie, littekentherapie, dry needling en conditie- en krachttraining in ons sportcentrum. Uw zorg is altijd goed en snel georganiseerd!

Uw fysiotherapeut heeft een opleiding in sportfysiotherapie gevolgd. Daarmee voldoet uw sportfysiotherapie behandeling aan hoge wetenschappelijke eisen en richtlijnen.

Pak uw blessure of pijnklacht doelgericht aan met sportfysiotherapie. Ook preventief kan de sportfysiotherapeut veel voor u betekenen!

Onze specialisten

Michel Evers

Op basis van een heldere diagnose werk ik met u samen om klachten te verhelpen. Specialisatie in echografie en manuele therapie.

Lees meer

Jits Jansen

Samen met u zet ik mij in om maximale gezondheid te bereiken. Specialisatie in manuele therapie en schouderproblematiek.

Lees meer

Bart Jacobs

Vanuit een coachende rol help ik u herstellen na een blessure, starten met bewegen of sporten op hoog niveau. Specialisatie in sport en shockwave.

Lees meer

Koen Raemakers

Sport en beweging staan centraal in de behandeling van uw klacht. Specialist in sportfysiotherapie.

Lees meer

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

  • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
  • Specialistische therapieën
  • Innovatieve behandelmethodes
  • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
  • Modern sportcentrum
  • Prettige, open sfeer
  • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten