Perfect Pilates®

Kracht, lenigheid en stabiliteit: met Perfect Pilates® gaat u terug naar de ‘basis’: de natuurlijke spierketens. U traint het hele lichaam met een positief effect op Body en Mind. De kracht zit hem hierbij vooral in de eenvoud en combinaties van de bewegingen.

Perfect Pilates® doet u niet op apparatuur, maar ‘gewoon’ op een matje. Het is een ideale manier van bewegen om rug-, nek– en houdingsproblemen te verminderen. Ook vergroot u uw souplesse en spierkracht. En natuurlijk is het een heel ontspannen manier van bewegen.

Maak nu een afspraak voor een proefles of bel voor meer info.

077 475 1505 Naar contact

Sport en beweegprogramma’s

Werken aan uw gezondheid en/of lekker ontspannen?

Perfect Pilates®

Perfect Pilates® is een oefenmethode voor het hele lichaam. Hierbij ligt de nadruk op een correcte houding, ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse. Perfect Pilates® gebruikt de buik, de onderrug en de bilspieren als centrum van kracht, waardoor de rest van het lichaam vrij blijft bewegen.

Perfect Pilates® is gebaseerd op zes elementen: concentratie, ademhaling, centrering, controle, precisie en vloeiende bewegingen. Omdat u beweegt met een extra mentale focus, ervaart u een nieuw soort bewustzijn. Deze lichaam-geest techniek is een efficiënte en effectieve manier van trainen.

Elk halfjaar voeren we – indien gewenst – een tussentijdse Health Check uit. Samen bekijken we uw vorderingen en aanvullende wensen. Ook doet onze fysiotherapeut nieuwe metingen. Zo weet u wat uw trainingsvoortgang is en kan de fysiotherapeut uw programma desgewenst bijstellen of aanpassen. Omdat we dit halfjaarlijks doen krijgt u goed zicht op uw gezondheid over een langere termijn.

Dagelijkse activiteiten als zitten, staan, rennen en sporten versterken sommige spiergroepen maar laten anderen onderontwikkeld. De onevenwichtigheid in de spieren die daaruit voortvloeit, merkt u niet direct, maar kan een bron van vermoeidheid, ongemak, pijn en zelfs immobiliteit betekenen. De ‘Perfect Pilates Methode voor Mentale en Fysieke Training®’ bevordert harmonische en evenwichtige spierontwikkeling.

Deelnemers die de Pilates®-Methode consequent toepassen, ontdekken dat ze – zonder daar bewust moeite voor te doen – rechter zitten en lopen, beter slapen en krachtigere spieren ontwikkelen.

Ervaar ook de voordelen en boek – vrijblijvend – een proefles!

Perfect Pilates® is toegankelijk voor iedereen, of u nu jong of wat minder jong bent, een sportief of zittend leven leidt of fysiotherapie krijgt of niet. Perfect Pilates® is voor iedereen die zijn kracht en souplesse wil vergroten zonder daarbij een overdreven spiermassa op te bouwen. Verder is de Perfect Pilates®-methode een zeer doeltreffende training voor mensen met rug, nek en houdingsproblemen. Perfect Pilates® kan dus een prima vervolgtraject zijn op uw revalidatieprogramma.

De sessies vinden plaats onder leiding van een speciaal opgeleide docent. U krijgt les in kleine groepen, zodat de docent voortdurend zicht heeft op elke deelnemer. Door de kleinschaligheid kan de docent ook individuele instructies geven. Een les duurt gemiddeld 1 uur.

Ons sportcentrum is de hele week geopend, ook in het weekend. U kunt zowel overdag als ’s avonds deelnemen aan de Pilates®-lessen. Het lesrooster vindt u in onze eigen app en op deze site. Aanmelden voor een les gaat snel en eenvoudig via de app.

In het tarievenoverzicht vindt u meerdere abonnementsvormen voor Perfect Pilates®. Wilt u overleggen wat het beste bij u past, neem dan even contact met ons op.

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

  • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
  • Specialistische therapieën
  • Innovatieve behandelmethodes
  • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
  • Modern sportcentrum
  • Prettige, open sfeer
  • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten