YVLO – ZwangerFit®

In blijde verwachting? Gefeliciteerd! Wilt u tijdens uw zwangerschap fit blijven, lekker blijven sporten en het risico op eventuele bekkenbodemklachten verminderen? Met de begeleiding door een ZwangerFit®-docent houdt u uw spieren in optimale conditie. Hierdoor verloopt ook het herstel na uw bevalling sneller.

YVLO – ZwangerFit® is een moderne cursus waarin de voordelen van zwangerschapsgym gekoppeld zijn aan actuele inzichten over zwangerschapgerelateerde bekkenpijn en het functioneren van de bekkenbodemspieren.

Lekker fit blijven tijdens uw zwangerschap en vlot herstellen na de bevalling? Meld u nu aan voor ZwangerFit®.

077 475 1505 Naar contact

Sport en beweegprogramma’s

Werken aan uw gezondheid en/of lekker ontspannen?

YVLO – ZwangerFit®

Het programma start met een persoonlijke intake, waarin u kennismaakt met de ZwangerFit®-docent, uw zwangerschap bespreekt en uw doelen doorneemt. Ook na de bevalling nodigen wij u graag uit voor een intake om de bevalling en uw wensen voor het vervolg trainingsprogramma door te nemen.

Oefenen tijdens de zwangerschap

YVLO – ZwangerFit® is bedoeld voor de actieve vrouw die bewust met haar gezondheid bezig is. U kunt al vanaf de 12e week van de zwangerschap deelnemen. Groot voordeel hiervan is dat de fitheid en kracht van alle spieren langer behouden blijven, waardoor de zwangerschap zelf, de bevalling en het herstel daarna beter zullen verlopen. Ook kunt u relatief vroeg in de zwangerschap de bekken- en bekkenbodemspieren preventief trainen om eventuele klachten te voorkomen.

Oefenen na de bevalling

Ook na de bevalling is er aandacht voor fitheid en kracht van diverse spiergroepen. U kunt vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling alweer trainen onder toezicht van de fysiotherapeut. Geadviseerd wordt om een langere periode na de zwangerschap door te trainen. Zo keert u weer terug naar uw oude – of zelfs een hoger -conditieniveau.

Actieve lessen en theoretische lessen

De actieve lessen van YVLO – ZwangerFit® zijn verdeeld in 3 blokken: (1) allereerst een warming up om de spieren en gewrichten los te maken. Vervolgens (2) wordt er gericht geoefend op spierversterking en coördinatie. Hierbij is er speciale aandacht voor de spieren die tijdens de zwangerschap van groot belang zijn, zoals de bekkenbodemspieren. Daarna (3) vindt er een cooling down plaats met onder meer ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

In iedere les is er – naast het actieve deel – ook ruimte voor een theoretisch onderwerp en voor het uitwisselen van indrukken en ervaringen. De theorielessen zijn een waardevolle aanvulling op de actieve lessen. Alle onderwerpen over de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling komen aan bod.

Ook is er een partnerles, waarin we aandacht besteden aan de rol van de partner in de begeleiding van de zwangere vrouw. Niet alleen leerzaam, maar ook een relaxte manier om je samen voor te bereiden op deze bijzondere periode.

De twee YVLO-ZwangerFit® lessen zijn op zaterdagen van 10.15 tot 11.30 uur.

Aanmelden voor een les gaat snel en eenvoudig via onze eigen app.

Meer informatie over de kosten van YVLO-ZwangerFit®? In het tarievenoverzicht vindt u meerdere pakketten. Wilt u overleggen wat het beste bij u past, neem dan even contact met ons op.

 

Download hier onze brochure met meer informatie over ZwangerFit

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

  • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
  • Specialistische therapieën
  • Innovatieve behandelmethodes
  • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
  • Modern sportcentrum
  • Prettige, open sfeer
  • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten