Medical taping

Bent u bij uw fysiotherapeut in behandeling voor – bijvoorbeeld – een acute blessure, pijnklacht of vochtophoping? Als onderdeel van de totaalbehandeling kan uw fysiotherapeut medical taping toepassen. Deze methode is volledig veilig en pijnvrij, terwijl u direct effect merkt.

Door speciale liftende technieken toe te passen, wordt de opperhuid wat gelift en ontstaat er minder druk op het aangedane gebied. Uw lichaam krijgt hiermee een extra stimulans om de bloedcirculatie en vochtafvoer zelf op te pakken.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Medical taping

Het hoofddoel van medical taping is creëren van drukvermindering, wat de bloedcirculatie en lymfeafvoer stimuleert. Hierdoor verminderen uw pijnklachten.

Uw fysiotherapeut maakt hierbij gebruik van kinesiotape. Dit is een elastische tape waardoor de opperhuid iets wordt gelift en de gewrichten beweeglijk blijven, maar niet volledig worden gefixeerd. Dit heeft een positief effect op uw herstel omdat u uw kracht en conditie kunt blijven trainen.

Medical taping is bij verschillende klachten toe te passen, zoals:

 • Spierscheuringen/spierblessures
 • Problemen met bloedcirculatie (bloeduitstortingen) of vochtafvoer (oedeem)
 • Verminderen van pijnklachten
 • Preventie en behandeling bij overbelastingen, zoals een tennis– of golfarm
 • Verbeteren van de doorbloeding van spieren en bindweefsellagen
 • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld bij rug- en schouderklachten en knie- en kuitklachten
 • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfarm).
 • Behandeling van ontstekingen
 • Verbeteren van de lichaamshouding of standsverandering van een gewricht
 • Sportblessures

Medical taping is altijd een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling, zoals sportfysiotherapie, shockwave therapie of dry needling. Als uw fysiotherapeut meerwaarde ziet in het toepassen van medical tape bij uw klacht, dan zal hij de tape toepassen.

Bij behandeling is het belangrijk dat uw huid goed schoon is zodat de tape goed blijft kleven. Hiervoor gebruikt uw fysiotherapeut een reinigingsspray vooraf, zodat er geen resten meer zijn van bijvoorbeeld massage olie of bodylotion.

Voor extra fixatie kan uw fysiotherapeut tapespray toepassen om een extra plaklaag te creëren. De therapeut knipt de tape in een specifieke vorm voordat hij de tape aanbrengt. Eventueel vraagt de therapeut aan u om een beweging te maken voordat hij de tape plakt. Hierdoor voorkomt hij dat het gewricht of de spier gefixeerd wordt. Met de medical tape kunt u gewoon douchen. Na ongeveer drie of vier dagen laat de tape vanzelf los.

Als de tape op een – voor u – goed bereikbare plek zit, leggen wij u graag uit hoe u zelf tape kunt aanbrengen tot het volgende consult.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt medical taping volledig vergoed. Als u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, komen de kosten voor eigen rekening. Aanvullend komen daar de kosten bij van de rolletjes CureTape.

Voor het toepassen van medical taping hebben de meeste therapeuten van Fysiocentrum Beweeg een specifieke cursus gevolgd. Bij medical taping brengen we CureTape aan. Dit is wereldwijd de meest gebruikte kinesiotape. De tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is zeer huidvriendelijk. Hiermee is de kans op een allergische reactie heel laag.

Onze specialisten

Fieke Jansen-Gommers

Bewegen en een goede houding staan altijd centraal in mijn aanpak. Specialisatie in oedeemtherapie en littekentherapie

Lees meer

Ingrid Geurts

Vanuit het concept positieve gezondheid staat u centraal. Specialist in oncologische fysiotherapie.

Lees meer

Susan Diebels

Elke cliënt met zijn specifieke klacht zie ik als individu. Specialisatie in het behandelen de nek-, hoofd- en kaakregio (craniofaciaal therapeut) en het bekken.

Lees meer

Sanne Janssen-van der Wal

Wederzijds vertrouwen, luisteren en prettig samenwerken staan centraal in mijn aanpak. Specialisatie in shockwave therapie

Lees meer

Nyree Nacken

In mijn werk komen fysiotherapie en bewegen 100% samen via Fysio Fitness-, Perfect Pilates®- en ZwangerFit®.

Lees meer

Janneke Melssen

Een goede houding werkt in positieve zin voor u! Naast oefentherapeut Cesar gespecialiseerd in long,- ademhalings- en slaapoefentherapie.

Lees meer

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

 • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
 • Specialistische therapieën
 • Innovatieve behandelmethodes
 • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
 • Modern sportcentrum
 • Prettige, open sfeer
 • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten