Shockwavetherapie

Heeft u al langer dan zes weken pijnklachten aan uw elleboog, schouder, hiel, knie of pezen?  Shockwave therapie kan uitkomst bieden – zelfs als rust, krachttraining, injecties of een operatie onvoldoende resultaat hebben opgeleverd. Behandeling door shockwave pakt namelijk de kern van chronische pijnklachten aan. Bij slijmbeursontstekingen en peesgerelateerde klachten geeft shockwave het lichaam impulsen om zelf het herstel op te pakken en/of kalkafzetting aan de pezen af te breken.

Heeft u last van een langdurige ontsteking of pijnklachten? Loop hier niet langer mee door, maar maak een afspraak. Onze fysiotherapeuten helpen u zo goed mogelijk bij het verminderen of verhelpen van uw klachten.

077 475 1505 Naar contact

Revalidatie & therapie

Afspraak maken bij de fysiotherapeut?

Shockwavetherapie

Shockwave therapie (extracorporale shockwave therapie – ESWT) is een innovatieve techniek om chronische pijn, veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen, te behandelen. Met shockwave is het mogelijk om de oorzaak van de pijn direct bij de bron – zonder medicatie of chirurgie – te bestrijden.

Shockwave werkt op basis van geluidsgolven (korte shockwave impulsen) die tot diep in de weefsels doordringen. Via echografie onderzoekt uw fysiotherapeut waar hij precies moet behandelen. Door de ontsteking of verkalking nauwgezet te benaderen, ontstaat een stimulans aan de lokale bloedcirculatie en stofwisseling in de pees waardoor het lichaam zelf het herstelmechanisme oppakt.

Wilt u weer pijnvrij bewegen? Bij langdurige pijnklachten aan pezen en spieren kan shockwave therapie gunstige resultaten opleveren. Vooral als conventionele behandelingen, zoals fysiotherapie en krachttraining onvoldoende resultaat hebben opgeleverd.

Shockwave therapie kan pijnverlichting en herstel opleveren bij onder meer:

 • Schouderklachten (met of zonder verkalkingen)
 • Elleboogpijn (tennisarm of golfelleboog)
 • Achillespeesklachten (achillodynie)
 • Peesplaatontsteking aan de voetzoolbodem (fasciitis plantaris)
 • Hielpijn (hielspoor)
 • Knieschijfpeesblessure
 • Jumpers knee
 • Spierspanning (trigger points) en andere vormen van tendinitis.

Via echografie bepaalt uw fysiotherapeut nauwkeurig waar hij het shockwave apparaat moet plaatsen. Het apparaat produceert vervolgens mechanische en elektromagnetische schokgolven die zich in het beschadigde weefsel of verkalking verspreiden.

Tijdens de behandeling wordt de kern van uw pijnklacht als het ware wakker geschud. Ook krijgt uw lichaam een stimulans om op een natuurlijke manier de genezing te bevorderen. Uw stofwisseling krijgt een impuls en vanuit het lichaam komen pijndempende stoffen vrij, zoals endorfine. Dit heeft een pijnstillend effect op uw klacht. Bij het merendeel van de cliënten is binnen 2 tot 4 weken na de behandeling de chronische pijn aanzienlijk afgenomen. Over het algemeen zijn 4 tot 6 shockwave behandelingen nodig met een tussenpauze van een week.

Naast shockwave krijgt u altijd aanvullende oefeningen om spieren en pezen weer – verantwoord – te belasten en te trainen. Eventueel brengt de therapeut ook medical tape aan rondom het aangedane gebied.

De behandeling zelf kan wat gevoelig zijn, dit duurt – met korte tussenpauzes – slechts enkele minuten. Tijdens het behandelen vraagt uw therapeut herhaaldelijk of het gevoel voor u te doen is. Zo kan hij de intensiteit van de behandeling aanpassen als dat nodig of gewenst is.

Twijfelt u of ziet u er tegenop? Bespreek dit met onze fysiotherapeuten, wij helpen u graag om uw chronische klachten op een ontspannen manier te verminderen of te verhelpen.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt shockwave therapie volledig vergoed. Als u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, komen de kosten voor eigen rekening.

Onze fysiotherapeuten werken nauw samen om chronische klachten te verhelpen. Voor het toepassen van shockwave therapie hebben onze therapeuten specialistische studies gevolgd. Bovendien houden wij onze kennis over de nieuwste technieken en aandoeningen jaarlijks up-to-date.

Onze specialisten

Jits Jansen

Samen met u zet ik mij in om maximale gezondheid te bereiken. Specialisatie in manuele therapie en schouderproblematiek.

Lees meer

Sanne Janssen-van der Wal

Wederzijds vertrouwen, luisteren en prettig samenwerken staan centraal in mijn aanpak. Specialisatie in shockwave therapie

Lees meer

Michel Evers

Op basis van een heldere diagnose werk ik met u samen om klachten te verhelpen. Specialisatie in echografie en manuele therapie.

Lees meer

Bart Jacobs

Vanuit een coachende rol help ik u herstellen na een blessure, starten met bewegen of sporten op hoog niveau. Specialisatie in sport en shockwave.

Lees meer

Reviews en ervaringen

Dit maakt onze praktijk uniek:

 • Brede fysiotherapeutische kennis onder 1 dak
 • Specialistische therapieën
 • Innovatieve behandelmethodes
 • Specialistische zorg bij chronische aandoeningen
 • Modern sportcentrum
 • Prettige, open sfeer
 • Enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten